-cursus Being moms-

En dan ben je ineens moeder van een prachtige baby. Er gaat een compleet nieuwe wereld voor je open waar je zelf grotendeels zelf doorheen moet laveren. De dagen zijn vooral gevuld met het geven van voedingen voor je baby en je leert allerlei nieuwe woorden zoals clustervoedingen, borstcompressen of tepelhoedjes. Zo zijn veel moeders hard aan het werk om te leren borstvoeden. Waar het bij de één vrij gemakkelijk gaat, is het voor de ander keihard werken met veel twijfelmomenten of het niet beter is om te stoppen. Of het zoeken naar een balans, die de eerste periode zoek is. Hoe DOEN andere moeders dit?

.

Waarom een cursus als je moeder bent geworden?

Dit is precies wat ik me afvroeg toen ik moeder werd. Hoe DOEN andere moeders dit. Ik keek ineens met grote bewondering en respect naar andere ouders die hun fietsen hadden volgeladen met meerdere kinderen om 08:00 ’s ochtends.

Ik stel je direct maar gerust, je leert het allemaal vanzelf. Maar het kost wel veel energie dat zoeken. Zoeken naar betrouwbare informatie, zoeken naar de behoeftes van je kind, zoeken naar nieuwe grenzen en dan daar weer naar leren luisteren. Zoeken naar een nieuwe balans in je werk, relatie, je eigen behoeften, sociale contacten en ga zo maar door.

Ondanks dat je het zelf wel gaat leren, denk ik wel dat dit proces een stuk leuker en gemakkelijk kan. Daarom heb ik een cursus gemaakt. Zodat jij/jullie niet zo hoeven te zoeken. Het is een cursus voor moeders die je dus met andere moeders volgt. Zodat je je tijdens de kwetsbare, mooie, heftige en emotionele momenten gesteund voelt door moeders die in precies hetzelfde proces zitten als jij.  Er is veel ruimte voor vragen en delen van ervaringen. Maar je krijgt ook veel handige tools en manieren hoe je weer vaste grond onder je voeten kan krijgen. Daarnaast krijgen jij en je partner toegang tot een online omgeving waar ik alle informatie deel waar ouders naar opzoek zijn. Wel zo handig dat je partner dus ook alle informatie kan bekijken.

Wat houdt de cursus precies in?

De cursus bestaat eigenlijk uit twee delen. Deel 1 is een online omgeving waar je toegang tot video’s krijgt waar ik tal van onderwerpen bespreek die je in je eigen tijd kunt bekijken.

Een aantal voorbeelden van de onderwerpen die aan bod komen:

 • Sport en beweging. Wat mag en kan je doen om lichamelijk in shape te komen? En wat is juist niet verstandig!
 • Borstvoeding en poedermelk tips en adviezen
 • Veranderingen in je brein. Waarom ben ik sommige woorden kwijt en vergeet ik zoveel? Komt dit nog goed?
 • Ritme en slaap: Als ik met een ritme wil gaan introduceren, waar begin ik dan? Wat zijn goede slaapassociaties? En hoe dragen die bij aan de nachtrust? Hoe leer ik mijn baby zelfstandig inslapen?
 • Selfcare: Hoe zorg ik ook goed voor mezelf zodat ik de zorgtaken voor mijn baby ook kan volhouden?
 • Communicatie met je partner: Hoe zorgen we ervoor dat we ook met slaaptekort en weinig tijd voor ons toch blijven communiceren?
 • Voeding: Hoe kan voeding bijdragen aan mijn herstel?
 • Terug naar werk? Hoe doe ik dat? Hoe kan ik werken aan een balans tussen thuis en werk?
 • Ontwikkeling van mijn baby: Wat kan ik als ouder doen om dit te ondersteunen?

Deel twee bestaat uit een wekelijkse bijeenkomst. Elke week heb je een online bijeenkomst samen met andere moeders. Er is tijd om al je vragen kwijt te kunnen en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast werken we aan persoonlijke ontwikkeling. We duiken met leuke en handige opdrachten in je nieuwe rol en alles wat daarbij komt kijken. In totaal zijn er 5 bijeenkomsten. 

Wanneer?

In juli 2021 is het plan om van start te gaan met de cursus. Online, lekker vanuit je eigen huis. Wel zo fijn als dat je na een pittige nacht niet ergens aangekleed met je baby naar toe hoeft en dat je ook niet hoeft te stressen hoe je dat gaat doen met de voedingen en slaapjes.  

Lijkt dit je wat? Stuur alvast een mailtje om je op de wachtlijst te zetten. Opties zijn dinsdag of donderdag van 10:00- 12:00. En mocht je het niks vinden? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug! 

Wat krijg je?

 

 • Een realistisch beeld van het moederschap, door ervaringen uit te wisselen met moeders die in dezelfde fase zitten als jij
 • Een netwerk van andere moeders
 • Toegang tot een online omgeving met belangrijke informatie voor jou en je partner gedurende 2 maanden.
 • Mij als vraagbaak
 • Leert vertrouwen op je gevoel en intuïtie

Wie, wat waar?

Instappen kan vanaf de geboorte tot en met 16 weken.

Elke week kom je 1,5 à 2 uur samen met andere moeders en mij, in totaal 5 keer

Voor het hele traject betaal je €199 (incl. btw). Je hebt gedurende 2 maanden toegang tot de online omgeving. Wil je langer de video's kunnen bekijken? Geen probleem, voor 10 euro krijg je 2 maanden extra toegang tot de online omgeving

Kies jouw vorm

Vanwege de covid-19 situatie vinden de moedergroepen enkel online plaats. 

 

Offline moedergroep

In verband met de Covid-19 situatie worden de moedergroepen alleen online gegeven.

 

Online moedergroep

De online groepen bestaan uit maximaal 8 moeders.

Via Zoom krijg je een uitnodiging en kan je direct meedoen vanuit je eigen huis. Je hebt alleen een computer/tablet en een goede internet verbinding nodig.