-Cursus Voorbereiding Kraamtijd-

Al tijdens je zwangerschap kun je je voorbereiden op de postpartum periode. Met deze (online) cursus geef ik je waardevolle informatie en tips over de eerste 6 weken van de kraamperiode. Informatie die ik zelf graag vooraf had willen weten.

 Wat houdt de cursus precies in?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik heb vele kraamvrouwen in mijn werk als verloskundige mogen begeleiden en heel vaak kreeg ik de vraag: “Waarom wordt er tijdens de zwangerschap zo weinig informatie over de postpartum periode gegeven?”.

Dat komt mede doordat de focus vaak ligt bij de zwangerschap en bevalling. Als de baby geboren is en de kraamzorg na een week vertrekt, dan merken veel ouders pas op dat ze eigenlijk weinig weten over deze periode. Juist in een periode waarin je weinig slaapt, je lichaam anders functioneert en je weinig tijd voor jezelf hebt. Het zorgen voor een pasgeboren baby is een fulltime baan en dan is het geen overbodige luxe om jezelf goed voor te bereiden op deze periode.

Ik heb tijdens mijn tweede zwangerschap specifiek aandacht besteed aan de voorbereiding van mijn kraamperiode. Deze voorbereiding maakte een wereld van verschil voor mij en mijn gezin. Ik had meer rust, het huishouden liep zonder problemen en mijn partner en ik hadden allebei meer tijd om rustig te wennen aan een tweede baby in huis.  Ik gun dit elke aankomende ouder en daarom heb ik mijn kennis gebundeld in een cursus. De cursus is niet alleen in het belang van de moeder maar onderstreept ook de rol van de partner tijdens de kraamperiode.

 

Wat leer je tijdens deze cursus?

We maken een kraamplan waarbij ik je help met vragen goed na te denken over hoe jij de eerste 6 weken graag zou zien. Ik geef je informatie over voeding, huishouden, bezoek en tijd voor jezelf zodat je met meer rust en zelfvertrouwen je baby leert kennen.

Ook krijg je een realistisch beeld van een normale kraamperiode met de mooie momenten maar ook wanneer het minder rooskleurig is. Ik geef je voorbeelden over hoe een dag eruit ziet in de kraamtijd met handige informatie en technieken waar je écht wat aan hebt.

Andere onderwerpen die ik tijdens deze cursus bespreek zijn o.a. slaapritmes, borstvoeding, belangrijke informatie over herstel en mentale gezondheid. Want naast het wennen aan je baby en je nieuwe rol heeft slaapgebrek vaak een weerslag op jezelf maar ook op de communicatie met je partner. Ook hier besteed ik aandacht aan, zodat je handvatten hebt.

Ik ben ervan overtuigd dat realistische verwachtingen en een positieve mindset bijdragen aan een positieve kraamperiode.

Momenteel wordt de cursus vernieuwd en zal een online cursus gaan omvatten die je op je eigen tempo kunt bekijken op het moment dat het voor jullie uitkomt. Je krijgt 6 maanden toegang tot de cursus. Daarnaast komt er een mogelijkheid om persoonlijk met mij je kraamplan te bespreken of andere vragen te kunnen stellen. De cursus komt in juni 2023 online. Wil je je alvast inschrijven? Stuur me dan een mailtje naar sanne@postpartumkundige.nl en dan laat ik je weten zodra de cursus online is. 

Wat krijg je?

  • Inzicht en fijne kennis voor de kraamtijd
  • Kraamplan om je samen met je partner goed voor te bereiden.
  • Een realistisch beeld van de eerste weken na je bevalling
  • Mij als expert waar je AL je vragen aan kwijt kunt.

Wie, wat waar?

De cursus bestaat uit 4 modules met korte video's en een lijst met mijn absolute favorieten op het gebied van babyuitzet.

De online cursus is €79 en 6 maanden lang toegankelijk.

Online, wanneer het jou uitkomt.