-Veelgestelde vragen-
Heb je een vraag over 1 van mijn diensten? Als je hieronder op de betreffende dienst klikt kun je kijken of het antwoord op je vraag al te vinden is.
Dummy
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Hoe worden de afspraken vastgelegd?
Per telefoon of via de email worden afspraken gemaakt. Na het maken van een afspraak wordt deze, ter bevestiging, verstuurd naar je email. Hier wordt het type afspraak in vermeld (locatie, videobellen of telefonisch overleg) en de duur van de afspraak met het tarief.
Ik wil mijn afspraak afzeggen of verzetten, hoe doe ik dat?
Het kan zijn dat je je afspraak wilt verzetten of afzeggen. Dit kan tot 24 uur van te voren kosteloos. Wordt de afspraak korter dan 24 uur afgezegd dat wordt 50% van de afspraak in rekening gebracht. Uitzondering: Als vanwege een medische noodzaak de afspraak verzet moet worden. Ik kan hierbij vragen om een verklaring van een arts.
Wanneer is 1 op 1 begeleiding niet voor mij?
Het kan zijn dat je specifieke vragen of klachten hebt waar ik je onvoldoende bij kan ondersteunen en waarbij het noodzakelijk is om een andere specialist in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een depressie, ik zal ten alle tijden adviseren om deze klachten bij een psycholoog te laten behandelen. Een ander voorbeeld zijn specifieke bekken en/of rugklachten die door een gespecialiseerde fysiotherapeut moeten worden behandeld maar niet in alle gevallen is doorverwijzing nodig. Doordat we van te voren een vrijblijvende intake doen bespreken we samen welke route voor jou het beste is.
Is de 1-op-1 begeleiding enkel voor na mijn bevalling?
De 1-op-1 begeleiding is bedoeld om moeders zichzelf beter op de postpartum periode voor te bereiden. Dit kan dus zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling.
Dummy
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Wanneer is het beste moment om in te stappen?
Mijn advies zou zijn vanaf twee tot zes weken na je bevalling. De onderwerpen die ik behandel per bijeenkomst zijn vooraf in te zien, te vinden bij de informatie over de moedergroepen. Indien je later wilt instappen is dit zeker mogelijk. Bekijk de onderwerpen per bijeenkomst en neem bij twijfel gerust contact op zodat ik je hierbij kan adviseren.
Ik zou graag halverwege de cursus willen instappen, is dit mogelijk?
Wanneer de groepen nog niet vol zijn kan het mogelijk zijn om later in stappen tegen een gereduceerd tarief. Om de continuïteit en rust te bewaken in de al gestarte groepen zal dit echter niet mijn voorkeur hebben. Neem contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Zijn de moedergroepen enkel voor moeders of ook voor vaders?
Vaders hebben een belangrijke ondersteunende rol in de kraamtijd en om dat zo goed mogelijk te doen is het zeker nuttig voor vaders om ook deel te nemen. Tijdens de cursus worden algemene onderwerpen besproken zoals voeding, slaapritmes, veranderingen in de brein, huilgedrag van baby’s en anticonceptie om een paar voorbeelden te noemen. Mijn advies zou zijn om het samen te bespreken en kijken waar de behoefte ligt. Niks is verplicht. Jullie bepalen per bijeenkomst zelf of je alleen komt of samen.
Ik spreek en versta geen Nederlands, kan ik toch meedoen?
De cursussen worden voor het grootste gedeelte in het Nederlands gegeven. Maar omdat we met vele culturen in Nederland verblijven, geef ik ook een cursus moedergroepen in het Engels. In het geval dat je geen Nederlands spreekt maar wél verstaat kan je zelf kiezen of je deelneemt aan een Engelse of Nederlandse cursus.
Dummy
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Ik ben al een keer moeder geworden, is het dan nog nuttig om de cursus te volgen?
Het kan zeker nuttig zijn als je al moeder bent om de cursus te volgen. Zo krijg je bijvoorbeeld een kraamplan die je voor jezelf en samen met je partner kunt invullen. Je maakt samen een concreet plan voor de eerste tijd. Zeker als je in je eerdere kraamperiodes onrust en stress hebt ervaren, kan deze cursus bijdragen aan een positieve ervaring van de kraamtijd. Daarnaast merk ik dat bij veel ouders informatie van de postpartum periode is weggezakt en dan is deze cursus een perfecte opfrisser.
Ik ben een aanstaande vader, is het nuttig om de cursus te volgen?
Ik adviseer altijd om deze cursus samen te volgen. De invloed en positie van de vader wordt in de postpartum periode, naar mijn mening, onderschat. Als vader lever je een bijzondere bijdrage en is het erg aan te raden om je in deze periode te verdiepen. Vaders hebben mij in het verleden vaak verteld (achteraf) dat ze praktische informatie hadden gewenst over deze periode. Ze hadden hier al tijdens de zwangerschap meer over willen weten. Ik sluit me daar helemaal bij aan.
Kan ik de cursus ook na mijn bevalling volgen?
Het kan zijn dat je liever niet participeert aan de moedergroepen maar dat je wel wat meer informatie wilt over de postpartum periode. Het is zeker mogelijk om na je bevalling deze cursus te volgen en ook zeker nuttig. Neem mee dat de informatie beknopter en minder uitgebreid is dan in de moedergroepen en gericht is op zwangere vrouwen en hun partners.
Ik heb na het volgen van de cursus behoefte aan meer tijd voor mijn persoonlijke vragen, wat nu?
Na de cursus neem ik altijd wat meer tijd om nog wat overgebleven vragen te beantwoorden. Indien meer tijd en begeleiding is gewenst dan is er de mogelijkheid voor 1 -op- 1 begeleiding. Neem vrijblijvend contact op en we bespreken wat de mogelijkheden zijn.