-Recensies-

Ik kan natuurlijk van alles over mijzelf vertellen, maar niets geeft een beter beeld dan de ervaring van anderen. 

Andrea

Wat een enthousiasme en passie heeft Sanne voor haar vak! Toen mijn dochter 7 weken was heb ik online deelgenomen aan een pilot voor Being Moms. Ook al was het in een online setting, Sanne zorgde voor een ontspannen en open sfeer tijdens de sessies. Diverse interessante thema’s zijn aangestipt en hebben mij zelfvertrouwen gegeven. Na de moedergroep sessies zat ik vaak weer vol goede moed. Na afloop heeft sanne altijd tijd gemaakt voor aanvullende vragen. Je kon echt alles kwijt.

Melanie

De cursus met andere moeders die Sanne organiseert vond ik superwaardevol, nuttig en tegelijkertijd laagdrempelig doordat het online werd aangeboden. Als jonge leergierige moeder, die haar ritme nog niet helemaal had gevonden, startte ik met de groep 4 weken na m’n bevalling. Tot dan toe was ik best goed voorbereid, maar in die periode na de geboorte had ik me nog niet echt verdiept. Dat merkte ik dan ook tijdens de eerste week: wat een rollercoaster! Toen ik weer met beide benen een klein beetje op de grond stond begon deze cursus en dat heeft me heel erg verder geholpen.

Dummy toggle
Lees het hele bericht

De cursus met andere moeders die Sanne organiseert vond ik superwaardevol, nuttig en tegelijkertijd laagdrempelig doordat het online werd aangeboden. Als jonge leergierige moeder, die haar ritme nog niet helemaal had gevonden, startte ik met de groep 4 weken na m’n bevalling. Tot dan toe was ik best goed voorbereid, maar in die periode na de geboorte had ik me nog niet echt verdiept. Dat merkte ik dan ook tijdens de eerste week: wat een rollercoaster! Toen ik weer met beide benen een klein beetje op de grond stond begon deze cursus en dat heeft me heel erg verder geholpen.

De onderwerpen die Sanne aansneed waren stuk voor stuk nuttig en leerzaam. Ik leerde veel van Sanne, maar ook van de andere deelnemers door verschillende ervaringen uit te wisselen. Bovendien is Sanne een deskundig persoon met een hoop ervaring en een groot emphatisch vermogen: een gouden combi voor jonge moeders. En met haar warme en fijne persoonlijkheid weet ze ook nog snel antwoord te geven op individuele vragen. Ik had me geen betere coach kunnen wensen! 

|

Anna & Niels

Wat we erg prettig vonden aan het contact met Sanne is dat ze steunend is waarbij ze meedenkt en adviseert zonder sturend of belerend te zijn. Ze keek goed naar wat wij nodig hadden en hoe zij daarop aan kon sluiten. Ze erkende onze worsteling en gaf ons complimenten waar we onzeker waren. We hebben met haar een uitgebreid kraamplan opgesteld, niet alleen gericht op de kraam(zorg)week maar juist ook op de weken en maanden die volgen.

Dummy toggle

Lees het hele bericht

Via via zijn we terecht gekomen bij Sanne omdat we begeleiding misten in het stuk na de bevalling. Alle voorlichting/cursussen en informatie is gericht op de zwangerschap en hoogstens de kraamweek maar de periode daarna vonden we bij de geboorte van onze eerste kind het zwaarst.

Wat we erg prettig vonden aan het contact met Sanne is dat ze steunend is waarbij ze meedenkt en adviseert zonder sturend of belerend te zijn. Ze keek goed naar wat wij nodig hadden en hoe zij daarop aan kon sluiten. Ze erkende onze worsteling en gaf ons complimenten waar we onzeker waren. We hebben met haar een uitgebreid kraamplan opgesteld, niet alleen gericht op de kraam(zorg)week maar juist ook op de weken en maanden die volgen. Hierdoor raakten we samen in gesprek over gevoelige punten, stonden we stil bij onze kwetsbaarheden en leerden we putten uit onze kracht. Dit heeft onze angst en spanning over de periode na de bevalling weggenomen waardoor we een stuk relaxter naar deze periode toeleefden. Dit was enorm te merken na de geboorte van onze tweede. Door het plan als houvast te hebben, dit ook te laten lezen door de kraamzorg en steunende dierbaren hebben we deze periode heel anders beleefd. We wisten beter wat we konden verwachten, hadden al ideeën over struikelblokken en konden op momenten hier goed op terugvallen. Het gaf onze kraamverzorgsters meer zicht op onze wensen en zorgen waardoor deze communicatie ook soepeler verliep. De moeilijkheden in het aanpassingsproces in de periode na de geboorte van de eerste (o.a. stemmingsklachten, shock, achtbaan en idee autonomie te verliezen), hadden we deze moeilijkheden nu vele malen minder doordat we meer beslagen ten ijs kwamen. Natuurlijk is het gekkenhuis af en toe met de komst van de tweede in combinatie met een peuter maar we vinden hier nu vlot onze weg in. Op persoonlijk vlak is Sanne heel sensitief en weet ze aan te sluiten bij ons als stel met onze achtergrond in o.a. de zorg en onze kritische blik. We konden goed met haar praten, hadden veel aan haar tips en persoonlijke voorbeelden. Ze is op geen moment geitewollensokkerig/zweverig/zalvend geweest maar nuchter en zorgzaam met kennis en kunde. Dit is precies wat we zochten en zodoende raden we het iedereen aan in onze omgeving.

De kosten zijn hanteerbaar en voor ons elke cent waard. Mocht je na het lezen van dit bericht meer willen weten over onze ervaring (b.v. alvorens met Sanne in zee te gaan) kan je altijd een berichtje bij Sanne achterlaten die ons dan in contact kan brengen.

Al met al is een kind krijgen fantastisch, bijzonder, gestoord, ontroerend en zwaar maar met de juiste hulp en realistische handvatten is dat allemaal een stuk beter te doen. We danken Sanne voor de geboden hulp en hopen dat vele ons voorbeeld zullen volgen.

Stephanie

‘Sanne is precies wat je nodig hebt na de bevalling: een verloskundige en ervaringsdeskundige ineen. Ik kon met al mijn vragen bij haar terecht, van de terugkeer naar werk tot het slaapritme van Caro. Een cadeautje in deze overweldigende en levensveranderende periode!’

|

Nina

Onze dochter had medische hulp nodig en Sanne herkende gelijk de symptomen. Wij kwamen daardoor in een klinische molen terecht waar je in veel gevallen nogal theoretisch wordt geholpen. Sanne is in dat proces de emotionele en praktische tegenhanger die ons de moed gaf om door te zetten als we werden ‘afgepoeierd’ of niet serieus werden genomen. Ze heeft veel ervaring en brengt rust in een hectische eerste periode met je kindje.

Dummy toggle
Lees het hele bericht

Als een wervelwind ging Sanne door ons huis, de eerste avond dat we haar hulp inschakelden. Onze dochter was een paar weken oud – de kraamzorg was al een tijdje weg – en ons arme meisje bleef maar huilen. Geen idee of dit normaal was. We hadden inmiddels het hele internet afgegoogled, alles geprobeerd om haar te troosten en we kónden niet meer. Toen was daar Sanne. Wat een opluchting! Ze bracht zo veel hoop en nieuwe inzichten. Ook na die ene avond hebben we nog heel regelmatig contact gehad en dat hebben we als heel prettig en een ware steun ervaren.

Onze dochter had medische hulp nodig en Sanne herkende gelijk de symptomen. Wij kwamen daardoor in een klinische molen terecht waar je in veel gevallen nogal theoretisch wordt geholpen. Sanne is in dat proces de emotionele en praktische tegenhanger die ons de moed gaf om door te zetten als we werden ‘afgepoeierd’ of niet serieus werden genomen. Ze heeft veel ervaring en brengt rust in een hectische eerste periode met je kindje. Bovendien biedt ze een luisterend oor omdat ze weet dat de stress en onzekerheid in dit prille begin (met alle slaaptekort en hormonen van dien) niet in de koude kleren gaan zitten.

Inmiddels is onze dochter een vrolijk meisje. Sanne heeft ons veel pijn en moeite bespaard door het juiste pad te wijzen. We hadden vooraf nooit verwacht deze vorm van hulp in te schakelen. De tips and tricks van de kraamhulp zouden voor ons wel genoeg zijn en wij hadden het idee dat we dit aankonden. En toch, wat bleek het nodig en fijn!

Mijn advies aan alle (nieuwe) ouders: volg je instinct. Ook als het je eerste kindje is, weet je echt wanneer er iets niet goed is met je baby. En dat hoef je niet alleen te doen. Schakel de hulp van Sanne in. Naast haar kennis en ervaring is ze bijzonder betrokken: een ware steun die je juist in deze lastige periode heel goed kunt gebruiken.

|

Kim

Wat was het fijn om deel te nemen aan een moedergroep, in die eerste weken na de geboorte van de kleine. Sanne creëert een warme (digitale) plek waar geen vraag te gek is en waar ze je als nieuwe ouder echt in je kracht zet. En niet onbelangrijk, er is ook echt aandacht voor jou als moeder in een periode waar alles op z’n kop staat. Echt een aanrader voor elke (aankomende) moeder!

Hella & Noud

Sanne heeft ons bijgestaan rondom de geboorte van onze eerste dochter Noa. Tijdens de zwangerschap is ze al onze steun en toeverlaat geweest, vooral bij het wegnemen van onze angsten en zorgen ivm eerdere miskramen. We konden altijd bij haar terecht voor al onze vragen en ze stond direct voor ons klaar. 

Dummy toggle

Lees het hele bericht

Sanne heeft ons bijgestaan rondom de geboorte van onze eerste dochter Noa. Tijdens de zwangerschap is ze al onze steun en toeverlaat geweest, vooral bij het wegnemen van onze angsten en zorgen ivm eerdere miskramen. We konden altijd bij haar terecht voor al onze vragen en ze stond direct voor ons klaar. 

We kennen Sanne als een warm en lief persoon, die tegelijkertijd kordaat en duidelijk is. Dit vonden wij juist zo fijn in een tijd waarin alles met een newborn zo onzeker is. Tussentijds merkten we dat we in case of emergencies 😉 nog wel eens verdwaald raakten op het internet, zoekende naar antwoorden op alle nieuwe vragen. Maar telkens waren we dan weer erg blij om Sanne snel te spreken. 

Naast dit alles is ze ontzettend kundig, wat direct veel vertrouwen geeft. Wij zouden Sanne dan ook van harte aan iedereen aanbevelen!

|

Ray

Sanne’s hulp is onmisbaar geweest in mijn ervaring van de afgelopen maanden. Niet in de eerste plaats omdat het vanaf dat bewuste eerste bezoek en nog een aantal keren daarna telkens met de hulp van Sanne stukken beter met onze dochter ging, maar júist ook omdat het beter met mij ging. Per telefoon of op bezoek, de gedachte dat er iemand is die vele malen persoonlijker en gedetailleerder kijkt naar jouw situatie met jouw kindje, is buitengewoon geruststellend.

Dummy toggle
Lees het hele bericht

Je bereid je voor…, of niet echt. Een beetje, misschien heel veel of toch helemaal niet. Mentaal of praktisch, digitaal, met een boek op schoot of juist via de verhalen van mensen om je heen. De één heeft het over een roze wolk, de ander over hoe gemakkelijk een baby eigenlijk is, omdat het meestal slaapt. Wéér iemand heeft het over het doorgaans verstoorde beeld van de gemiddelde realiteit. Dit laatste is volgens vele ervaringen namelijk geheel geen roze wolk. 

Ik heb me eigenlijk alleen maar voorbereid op hoe ik kon helpen bij de bevalling en op mijn rol dit zo goed mogelijk te laten verlopen. De rest was praktische planning. De kraamhulp zou het namelijk allemaal in alle rust en professionaliteit uit gaan leggen. En dat was ook zo. Wat een sublieme kraamhulp hadden wij; een doorgewinterde “baby fluisteraar”.

Aan het einde van de dagen kraamhulp begon ik te merken hoe heftig het kon zijn om, met minder slaap dan gebruikelijk of zelfs geheel geen slaap, plus intensieve dagen van leren, doen en regelen, je baby te horen huilen. Mijn reactie op weerloos leed is altijd al erg sensitief geweest… en ditmaal ging het om mijn eigen dochter die dezelfde dag nog zo perfect in haar slaap geglimlacht had. De kraamhulp zei dat wat wij voor het eerst in ons leven meemaakten niks anders dan regeldagen waren. Je baby is dan wat lastiger dan eerder en heeft nogal wat extra behoeftes. Ok… gelukkig, wij zijn er voor haar – al kost het me de week!

Hoewel we het nooit precies zullen weten, leek dit achteraf op het begin van wat een hele zware periode voor ons zou gaan worden. Het huilen werd steviger, de nachten korter, het lezen en zoeken naar antwoord langer en de kraamhulp was inmiddels door naar een ander gezin. We maakten ons zorgen. Hoort dit? Is dit nu wat ze clusteren noemen en waarom is dat dan bij onze dochter nu al, óf is het juist nog steeds? Waarom drinkt ze ineens zo weinig? Ze huilt nu weer anders, zorgwekkend, want soms komt er niet eens geluid uit haar keeltje terwijl ik wel haar gezicht rood zie worden en haar oogjes stevig samen geknepen zijn.

Ouders, de huisarts, verloskundigen en het consultatiebureau zijn inmiddels gedurende een aantal dagen afgebeld en bezocht, met als resultaat; “ook dit hoort er toch echt een beetje bij” of “dit huilen is normaal, het valt ook best mee op het moment”. We voelden ons niet gehoord en machteloos in het helpen van onze dochter. Inmiddels was ik er stellig van overtuigd dat ze namelijk geholpen moest worden….

Ik ken Sanne uit mijn persoonlijke netwerk. Ze was er… meteen. In de avond, op haar vrije zaterdag notabene. Tussen de bedrijven door kreeg ik handigheidjes die ik tot de dag van vandaag nog in het repertoire heb. “Laat me morgen even weten hoe het gaat, ik bel sowieso zelf ook nog” zei ze. “Jullie doen het fantastisch. Ik zie dat jullie heel betrokken en bezorgd zijn, we gaan samen op zoek naar de oplossing en ik ben ervan overtuigd dat we die vinden”.

Niet in de eerste plaats omdat het vanaf dat bewuste eerste bezoek en nog een aantal keren daarna telkens met de hulp van Sanne stukken beter met onze dochter ging, maar júist ook omdat het beter met mij ging, is haar hulp onmisbaar geweest in mijn ervaring van de afgelopen maanden. Per telefoon of op bezoek, de gedachte dat er iemand is die vele malen persoonlijker en gedetailleerder kijkt naar jouw situatie met jouw kindje, is buitengewoon geruststellend. De gedachte dat iemand je kan helpen die begrijpt dat na verloskunde en kraamzorg er een hele belangrijke en vaak heftige periode begint. Een periode waarin je zelfs als meest geïnformeerde, betrokken, kalme, bekwame, nieuwe ouder best eens alle hulp zult moeten accepteren die je kunt krijgen.

Een periode waarvan het eigenlijk best vreemd te noemen is, dat je er doorgaans met z’n tweeën en soms zelfs helemaal alleen voor staat. Hoe zeer het ook een heftige ervaring is geweest en hoe zeer ik ook hoop dat Sanne’s hulp niet vaker nodig zal zijn, is het voor mij niet weg te denken en een verademing te weten dat zij er is. 

|

Fleur

Als kersverse moeder heb ik deelgenomen aan de moedergroep van Sanne. Het was een heel fijne manier om wekelijks met andere nieuwe moeders ervaringen te delen en te leren van Sanne. Ze is super deskundig en open over haar eigen ervaringen. Iedere week behandelden we een ander thema. Van sporten en selfcare tot slaapritme en terugkeren naar werk etc. Alle onderwerpen waar je je als nieuwe ouder mee bezighoudt komen aan bod. Daarnaast is het een plek waar je met al je vragen terecht kan, super waardevol in een tijd waar je soms met veel vragen kunt zitten. Leuke extra is dat je via de moedergroep andere nieuwe moeders ontmoet en daar heb ik leuke contacten aan overgehouden.

Voorbereiding
Kraamtijd

1-op-1
Begeleiding

Moeder
groepen